Проєкт InformNapalm за сприяння українських хакерів «Кібер Спротив» ідентифікували особу окупанта, який віддавав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі.

Це полковник Сергій Атрощенко, уродженець міста Овруч, що в Житомирській області. Російський воєнний злочинець є командиром військової частини №75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, який дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ, що на березі Азовського моря.

Російський воєнний злочинець Сергій Атрощенко. Фото: InformNapalm

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко підтверджує, що ще в перші тижні повномасштабного вторгнення встановили, що літаки, які бомбардували драмтеатр, пологовий будинок і дитячу лікарню, злітали саме з Приморсько-Ахтарська.

В InformNapalm розповідають, що хакери контролювали листування Сергія Атрощенка декілька місяців, а інформацію вирішили оприлюднити після його відмови співпрацювати з розвідувальними структурами України. Крім того, додають, що Міжнародний кримінальний суд отримав матеріали для підготування ордеру на арешт Атрощенка.

InformNapalm спільно з хакерами «злили» велику кількість особистої інформації російського воєнного злочинця, зокрема адреси проживання, номери телефонів і електронні пошти. Деталі тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Улітку 2022-го в Україні запустили декілька платформ з інформацією про російських воєнних злочинців: «Книгу катів українського народу» й «Архів війни», де зібрали відеоматеріали воєнних злочинів.


Путін зізнався, що віддав наказ руйнувати цивільну інфраструктуру в Україні. Ми запитали юристів-міжнародників, чи може це бути доказом воєнних злочинів у Гаазі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі