Команда ГО Docudays запускає «Архів війни» – базу аудіо- та відеоматеріалів про війну в Україні, які потім можна буде використати в Міжнародному кримінальному суді.

Наповнювати архів зможе будь-хто, авторам також гарантують повну конфіденційність. Матеріали можна завантажувати як з компʼютера, так і зі смартфона. Великі файли (20 Гб і більше) просять надсилати на пошту.

«Після того, як ви завантажуєте відео, система автоматично робить його резервну копію та конвертує файл у зручний для перегляду формат. Наша команда тегувальників переглядає відео із прив’язкою до таймкоду», – каже очільник техзабезпечення архіву Максим Демиденко.

Крім цього, команда «Архіву» проводитиме інтервʼю зі свідками воєнних злочинів і подій, матеріали для архіву також надаватимуть регіональні партнери й керівники кіноклубів по всій Україні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Офіс президента запустив платформу з інформацією про російських воєнних злочинців під назвою «Книга катів українського народу».

Злочинців можна знайти за місцем народження, військовою частиною, віком, а також за територією, де вони здійснювали воєнні злочини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі