Мережа «Добробут» закрила клініки у Львові й Івано-Франківську, повідомив в інтерв’ю NV співвласник мережі Олег Калашніков.

За його словами, клініки в цих містах відкривали тому, що намагалися працевлаштувати лікарів-переселенців. Для цього «знайшли дешеві приміщення з ремонтом». Клініку у Львові відкрили 14 квітня 2022 року, а в Івано-Франківську – 18 квітня.

«Спочатку все виглядало непогано. Близько 70% пацієнтів  це були наші клієнти, тобто ми пішли й за лікарями, і за клієнтами», – розповідає Калашніков. Але влітку люди почали повертатися до Києва.

Калашніков зауважує, що у Львові клініка була «неформатною» для мережі, там було лише пять кабінетів. Водночас в Івано-Франківську, за його словами, «робота не пішла».

Він додав, що «Добробут» не страждає від відтоку лікарів. Із середнім медичним персоналом ситуація складніша, бо в країнах ЄС для них немає додаткового ліцензування. За кордоном зараз приблизно 120 осіб із близько 2800 співробітників клініки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Добробут» – одна з найбільших в Україні приватних медичних мереж, до якої входять 17 медичних центрів у Києві й Київській області, служба невідкладної допомоги, стоматологія й аптеки.

У клініці «Добробут» на вулиці Сім’ї Ідзиковських у Києві безоплатно оперуватимуть військових зі складними переломами. Також лікарі мережі безоплатно консультуватимуть військових онлайн.

У березні мережа відкрила багатопрофільну лікарню на лівому березі Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі