Нову дворівневу розвʼязку на Оболоні почнуть будувати вже в 2023 році, повідомляє КМДА. Її розташують на перетині вулиць Богатирської та Полярної.

На перетині двох магістралей збудують розвʼязку типу «неповний лист конюшини», кажуть у КМДА.

Пропускна спроможність вузла складатиме понад 11 тисяч автівок на годину. «Це у рази вище за перехрестя зі світлофором, яке постійно затримує рух, через що утворюються затори у пікові години», – зазначає «Київавтодор».

Шляхопровід із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра матиме шість смуг, його довжина – 125 метрів. На розв’язці також облаштують велодоріжки довжиною 2,8 кілометра, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар.

Реконструкція транспортного вузла триватиме близько двох років «за умови регулярного фінансування».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


10 нових кільцевих розвʼязок малого радіусу облаштували в Києві протягом 2022 року.


Хвилеподібний міст, який зʼєднає парк «Наталка» з Оболонським островом, планують добудувати восени 2023 року.

На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Парк на острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, має вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної.

Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли. У жовтні 2022-го завершили будівництво технічного мосту, що веде на острів із коси між затоками Оболонь і Собаче гирло.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: КМДА