Католицька церква в Німеччині «благословить» одностатеві шлюби з 2026 року, пише Deutsche Welle.

Збір синоду, який займається реформуванням церкви, ухвалив документ, який на рівні церкви дозволить церемонії шлюбу для людей однієї статі. Рішення підтримала більшість членів синоду, а саме 176 учасників із 202.

«Благословіння» католицької церкви в Німеччині на шлюб також отримають люди, які розлучилися й бажають одружитися ще раз. Ухвалення цього рішення – це частина програми, яку синод виконує з 2019 року, пише DW. Католицька церква в Німеччині також розглядає можливість припинити целібат для священників і дати жінкам право ставати дияконами.

Ці три роки до втілення змін використають для розроблення форматів проведення літургії за новими правилами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2022-го в Німеччині 125 представників католицької церкви зробили колективний камінг-аут. У своїй гомосексуальності, бісексуальності або трансгендерності зізналися священники, пастори, викладачі релігійних шкіл і працівники церковної адміністрації обох статей.


Петиція до президента про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні набрала необхідні 25 тисяч голосів у середині липня 2022-го. Володимир Зеленський на неї відповів і зазначив, що наразі легалізувати одностатеві шлюби не вийде, оскільки вони за Конституцією «ґрунтуються на вільній згоді жінки й чоловіка». Змінювати ж Конституцію в умовах воєнного стану не можна.

Утім, Кабмін, за словами Зеленського, нібито вже «напрацьовував варіанти рішень щодо легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства» – альтернативи шлюбам.


У «Дію» додали можливість реєстрації шлюбу онлайн. Ми запитали, чи можуть це зробити одностатеві пари. За тиждень після запуску функції подали понад 1100 заяв, 764 з них схвалили. 19 із цих заяв – від одностатевих пар.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі