Українці, які вакцинувалися від COVID-19 за кордоном, можуть отримати сертифікат у застосунку «Дія», повідомляють у МОЗ.

Це стало можливим завдяки спеціальному зчитувачу, який перевіряє автентичність отриманих цифрових документів про вакцинацію. Він доступний за посиланням.

Як отримати за кордоном сертифікат про вакцинацію в «Дії»

  • Щепитися вакциною, яка визнана ВООЗ для екстреного використання (наприклад, це всі вакцини, які використовують в Україні). Якщо вакцина не визнана ВООЗ, лікар може рекомендувати пройти курс вакцинації повторно.
  • Отримати цифровий документ про вакцинацію. Лікар має ввести дані до ЕСОЗ: для цього йому знадобиться документ, який посвідчує особу й іноземний документ, який підтверджує вакцинацію. Потрібно надати й роздруковану копію документа (це може бути надрукований скриншот із зображенням QR-коду на смартфоні). Крім того, лікар може внести до системи дані про попередні щеплення.
  • Сформувати сертифікат у «Дії»: у «Послугах» обрати «СOVID-сертифікат» і його вид і поставити галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у «Дію».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мутацію варіанту коронавірусу «Омікрон», відому як «Кракен», виявили вже в шести областях України.


Із 17 по 23 лютого в Україні зафіксували майже 10 тисяч випадків захворювання, 2,9 тисячі пацієнтів госпіталізували. Водночас МОЗ прогнозує, що зимова хвиля COVID-19 завершиться в перші два тижні березня, повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у коментарі «Укрінформу».


З 1 лютого 2021 року в додатку «Дія» можна згенерувати сертифікат про щеплення бустерною дозою. Він діятиме 270 днів.


Із вересня МОЗ внесло зміни в схеми вакцинації, дозволивши вводити другу бустерну дозу всім повнолітнім, а також робити щеплення дітям від пʼяти років. Що потрібно знайти про другий бустер, ми зібрали тут.

Перелік пунктів і центрів вакцинації можна знайти за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі