Київ очікує ще на 11 мобільних котелень, які в критичних випадках забезпечуватимуть тепло для лікарень, шкіл і дитячих садочків, повідомляє КМДА.

Це пересувні котельні на автомобільній платформі. «Головні переваги – автономність, автоматизація й енергоефективність», – кажуть у КМДА.

Котельні працюють на дизпаливі, мають дистанційний контроль роботи і генератор на випадок відключень електроенергії. Теплова потужність котелень складає 600 кВт.

Уже понад 200 працівників «Київтеплоенерго» пройшли навчання з користування новою системою.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мобільна пересувна котельня – це обладнання, яке схоже на генератор електроенергії. Він генерує не електроенергію, а тепло, обігріває теплоносій, тобто воду. Мобільна котельня може оперативно під’єднатися до будівлі й обігрівати її, як це робить система централізованого опалення. Вона має вигляд причепа до автомобіля, тобто її можна підігнати під будь-яку будівлю, пояснював в інтерв’ю The Village Україна заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.


Київ наразі єдине місто країни, яке придбало і підготувало до роботи вже 12 мобільних котелень, які виготовляють в Україні. Інженерними пунктами для приєднання до котелень обладнали 50 шкіл і 20 лікарень.

Щоб розгорнути роботу котельні та подати опалення потрібно близько двох годин.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: КМДА