Київ придбав 12 мобільних котелень, якими за потреби опалюватимуть школи й медичні заклади, повідомляють у КМДА.

У процесі виробництва ще понад десять таких котелень для Києва. «Ми першими в Україні впроваджуємо в роботу мобільні модульні котельні. Ці котельні, у разі відсутності теплопостачання, можна оперативно розмістити в закладах соціальної сфери: лікарнях, школах, дитсадках. На сьогодні вузлами приєднання альтернативних теплоджерел оснастили вже 50 шкіл і 20 медзакладів міста», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

За словами Кличка, мобільну котельню можна доставити на причепі й підключити за кілька годин, під’єднавши до центрального теплопункту закладу.

Така модульна котельня здатна безперервно постачати тепло протягом тижня в разі тривалої відсутності централізованого теплопостачання. Пересувні котельні можна експлуатувати навіть за температури -30°С. Дозаправка станцій здійснюється автоматично. Виготовляють такі котельні в Україні. Їхня вартість удвічі дешевша, ніж у Європі, додають у КМДА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мобільна пересувна котельня – це обладнання, яке схоже на генератор електроенергії. Він генерує не електроенергію, а тепло, обігріває теплоносій, тобто воду. Мобільна котельня може оперативно під’єднатися до будівлі й обігрівати її, як це робить система централізованого опалення. Вона має вигляд причепа до автомобіля, тобто її можна підігнати під будь-яку будівлю, пояснював в інтерв’ю The Village Україна заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.


Згідно із системою Prozzoro, «Київтеплоенерго» оголосило тендер на закупівлю мобільних котелень на майже 272 мільйони гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі