«Укрзалізниця» оновить постільну білизну в потягах, уже оголосили відповідні тендери на Prozorro.

Перевізник планує оновити подушки, матраци, чохли на них, а також підковдри, простирадла, наволочки й махрові рушники.

Замість подушок із синтетичних матеріалів, наповнених пухом і пером, планують закупити подушки, наповнені силіконізованим синтепоном і накриті чохлом зі спеціальної стьобаної тканини. Серед матеріалів для постільної білизни використовуватимуть бязь, поплін і сатин. Крім того, обіцяють ортопедичні матраци, наповнені пінополіуретаном, і наматрацники зі спеціального матеріалу, який не ковзає і який можна прати, на відміну від теперішніх наматрацників.

Перед оголошенням закупівлі представники «Укрзалізниці» проводили кілька зустрічей із виробниками, постачальниками тканин і науковцями-технологами, щоб переглянути технічні вимоги й деталізувати параметри, зазначають в «УЗ». Там переконують, що збільшення граничних термінів постачання продукції розширить коло учасників і внеможливить ситуації, коли окремі гравці виготовляють продукцію й постачають її в надкороткі терміни.

За результатами тендерів на пілотну партію продукції у 2023 році планують оголосити додаткові закупівлі.

Ознайомитися з тендерами можна за посиланням. Подавати тендерні пропозиції можна до 7 березня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укрзалізниця» замінить у вагонах туалетний папір і мило, це дозволить зекономити більше 8 мільйонів гривень на рік. Нові вбиральні в двох потягах почали тестувати на початку вересня 2022 року.


«Залізна українізація»: «Укрзалізниця» запустила масштабну програму дерусифікації. Ми розповідали, що вона передбачає.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі