В Андріївській церкві в Києві облаштували укриття, де можна зарядити гаджети й скористатися інтернетом, повідомили в Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні.

«Пункт незламності» розташований у стилобатній (нижній) частині Андріївської церкви. Це приміщення вбудоване в пагорб і з трьох сторін захищене шарами бетону й ґрунту, тому воно є безпечним укриттям у разі повітряної тривоги, кажуть у Ставропігії. У разі відключень є генератор. 

Одночасно сховище в Андріївській церкві може прийняти до 40 людей. З безпекових міркувань відвідувачі при вході мають показати документ, що посвідчує особу.

«Пункт незламності» в церкві працюватиме з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 18:00. Під час тривалих відключень електроенергії графік роботи може змінитися.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися, їх почали запускати в Україні наприкінці листопада на тлі перебоїв зі світлом, водою й теплом. Наразі розгорнули понад 5 тисяч таких пунктів, але планують більше. Знайти найближчий пункт можна за допомогою чат-боту.


Ми розповідали про «пункти незламності» в River Mall, у бізнес-центрі Oasis Plaza біля «Осокорків», а також про «містечка незламності» на 1000 місць на Даринку та на 3000 місць на Лісовому масиві. Також пункт відкрили в Лук’янівському СІЗО, там можна зарядити гаджети й скористатися інтернетом.

Свій пункт створила громадська організація «Соломʼянські котики», а «Укрзалізниця» підготувала на вокзалах «Фортеці незламності».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія