У Берліні відкрили інсталяцію Russkiy mir про небезпеку російської державної ідеології, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Інсталяція має вигляд огорожі у формі газової труби жовтого кольору. «На вході – табличка з попередженням: усі, хто перебуває на цій окупованій території, повинні підкорятися правилам і законам «русского мира», – підкреслюють у центрі.

Авторами й розробниками інсталяції є креативна агенція [isdgroup]. «Ми хотіли наочно показати німецькому суспільству, які загрози несе російський світ територіям, які він окуповує. Не обов’язково ця загроза приїздить на танках: на заході в хід уже багато років ідуть пропаганда, економічні й політичні важелі, газовий шантаж», – пояснюють ідею в креативній агенції.

Також надрукували газету Russkiy Mir Zeitung. У ній зібрали оригінальні матеріали з російських ЗМІ, перекладені німецькою. Ці матеріали засвідчують рівень пропаганди, який Росія використовує всередині країни, а також, власне, підтримку російським суспільством доктрини «русского мира». Газету використали для запрошення на відкриття інсталяції німецьких медіа й парламентарів Бундестага.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фестиваль «Мистецтво – зброя!» пройде в Берліні 25 лютого. The Village Україна писали, хто й навіщо організовує благодійний фестиваль у Берліні на підтримку України. Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі