У Гостомелі почали відбудовувати військове містечко, його зводитимуть з уламків зруйнованих будівель, повідомляє заступник очільника Київської ОВА Микола Бойко.

Прямо на локації встановили спеціальне обладнання, яке перероблятиме демонтовані конструкції й будівельні блоки, щоби потім використати їх для будівництва нового житла.

Уже демонтували дві багатоповерхівки. За словами Миколи Бойка, планують відновити всі шість зруйнованих житлових будинків на цій локації.

«Такий принцип дозволяє нам спрямувати більше коштів на відновлення інших обʼєктів. Реалізувавши такий підхід, ми зможемо повернути якнайбільше людей до своїх осель», – додають у Київській ОВА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Військове містечко Гостомеля розташоване поряд із військовим аеродромом «Антонов», який росіяни атакували в перший день повномасштабного вторгнення. У результаті, за словами керівництва області, воно було «зруйноване вщент».

Концепт відбудови військового містечка в Гостомелі розробила французька компанія Neo Eco. За задумом, на будматеріали планують переробити 75–80% будівельного сміття. Крім того, використовуватимуть енергоефективні солом’яні панелі.


Збитки, завдані Гостомелю за місяць окупації російськими військами, експерти оцінюють у 9,5 мільярда гривень, згідно зі звітом KSE та Rebuildua. Місто постраждало майже на 40%, пошкоджень зазнали 4 553 будівлі.


Читайте на The Village Україна історію хлопця, який провів два тижні в Гостомелі під час спроб росіян окупувати Київську область.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Микола Бойко