Французька компанія Neo Eco презентувала концепт відбудови військового містечка в Гостомелі.

Під час відбудови будуть використовувати економіку замкненого циклу, тобто перероблення будівельного сміття на нові будівельні матеріали. На будматеріали планують переробити 75–80% будівельного сміття. Крім того, використовуватимуть енергоефективні солом’яні панелі.

Концепт відбудови військового містечка в Гостомелі

Загалом планують збудувати близько 450 нових квартир до середини 2024-го року, кажуть у Neo Eco. Раніше в КОВА повідомляли, що компанія планує відбудувати шість житлових будинків на 310 квартир, школу на 1000 учнів і дитячий садок.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Військове містечко Гостомеля розташоване поряд із військовим аеродромом «Антонов», який росіяни атакували в перший день повномасштабного вторгнення. У результаті, за словами керівництва області, воно було «зруйноване вщент».


Про те, що французька компанія допоможе відновити військове містечко в Гостомелі, стало відомо наприкінці вересня 2022 року. Відповідний меморандум про відбудову підписали Neo Eco, міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна й колишній голова Київської ОВА Олексій Кулеба (тепер заступник керівника Офісу президента).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі