У Варшаві не влаштовуватимуть передноворічних святкувань і закликають не влаштовувати салютів, пише «Польське радіо».

«В Україні, за нашим східним кордоном, іде жорстока, кривава, звірська війна, у якій щодня гинуть військові й мирне населення. Тому це не та атмосфера, яка б спонукала до організації таких особливих, радісних заходів», – цитує видання речницю міськради Моніку Беут.

Містян також закликали не влаштовувати феєрверків і не стріляти петардами, бо це може викликати погані асоціації в переселенців з України, яких у Варшаві близько 100 тисяч.

Святкування скасували не лише через солідарність з Україною, а й із фінансових причин. Через енергетичну кризу містам доводиться скорочувати видатки, пояснюють у мерії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Третина українців (34%) не будуть святкувати різдвяні свята, ідеться в дослідженні комунікативної агенції Postmen.

Міста не відмовляються цілком від святкових заходів, однак через війну скоротили витрати на різдвяні святкування й декорації в сотні разів, свідчить аналіз руху «Чесно».

У Києві 19 грудня прикрасили головну новорічну ялинку країни й запалили її вогні. Також від генератора засвітили ялинку в Бучі.

У Хмельницькому ялинку встановили на уламок ракети С-300, а у Львові прикрасили протитанковим їжаком виготовленим з алюмінієвого тавра. А на площі в Кропивницькому встановили не одне, а 12 дерев.

У Миколаєві теж встановили новорічну ялинку у воєнному стилі. Скульптуру покровителя міста Святого Миколая, яку ще в жовтні закрили від обстрілів мішками з піском, додатково покрили шістьма маскувальними сітками й прикрасили ілюмінацією.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі