Патрульна поліція нагадала українцям, як правильно читати жести регулювальників у разі, якщо не працюють світлофори.

Якщо рука регулювальника піднята разом із жезлом вгору, це значить, що рух на перехресті зміниться. Цей рух – еквівалент жовтого світла світлофору. Автомобілі й пішоходи мають покинути перехрестя, а рух транспорту заборонено.

Якщо регулювальник стоїть до вас обличчям, а його рука витягнута вперед, то рух прямо заборонено, а праворуч – дозволено.

Це положення позначає червоний сигнал світлофора із зеленою стрілкою праворуч.

Регулювальник стоїть обличчям або спиною до пішохода. Руки розведені вбік і опущені донизу або ж одна рука зігнута перед грудьми, а права рука – з жезлом чи червоним диском.

Це значить, що рух заборонено в усі сторони. Такий жест прирівнюється до червоного сигналу світлофора.

Регулювальник стоїть до вас лівим боком, його рука з жезлом витягнута вперед.

Цей рух показує зелене світло світлофора. Дозволяється їхати в будь-якому напрямку: праворуч, ліворуч, прямо чи розвертатися.

Якщо ж регулювальник стоїть до вас лівим боком, а його руки опущені донизу, витягнуті по сторонах або зігнуті й притиснуті до грудей, це позначає зелене світло світлофора, але з забороною повороту ліворуч.

Можна їхати тільки праворуч або прямо, спочатку пропустивши пішоходів.

У Патрульній поліції також додають, що регулювальник може подавати на дорозі й інші сигнали, зрозумілі як водіям, так і пішоходам.

Жести регулювальника мають пріоритет над сигналами світлофора й дорожніми знаками.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У разі блекауту проїзд наземного транспорту Києва буде безоплатним. На всі рейси наземного транспорту міста вийдуть автобуси.

В Офісі Президента раніше казали, що всім українцям треба бути готовим до відключень світла, води й тепла. А заступник голови міської адміністрації Петро Пантелеєв припускав, що Київ узимку може залишитися без централізованого опалення на кілька днів чи тижнів. У разі надзвичайних ситуацій взимку в Києві планують розгорнути близько 1000 пунктів обігріву для мешканців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі