КМДА допускають, що Київ узимку може залишитися без централізованого опалення на кілька днів чи тижнів, підтвердив у інтерв’ю для «Економічної правди» заступник голови міської адміністрації Петро Пантелеєв.

«Така вірогідність є. Вона повʼязана не з дефіцитом газу чи технологічними питаннями, а з тим, що ворог полює на наші інфраструктурні обʼєкти, руйнує енергетичні об’єкти», – пояснив він.

За словами Пантелеєва, мережа централізованого опалення може бути виведена з ладу в результаті удару ракет чи безпілотниківмісто, але місто готується до таких ситуацій.

Він також додав, що у Києві вирішили почати опалювальний сезон, щоб знизити навантаження на електромережі.

«Погода буде не дуже холодна, для економії газу можна було б почекати, але як би ми не просили, люди обігріваються електроприладами. Це перевантажує систему, у якій катастрофічно не вистачає електроенергії», – пояснив він.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах України. Станом на 18 жовтня, за словами президента Володимира Зеленського, була зруйнована майже третина (30%) українських електростанцій.

«Укренерго» застосовує аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (вранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). Ми пояснювали, як працюють «віялові» відключення.

В Офісі президента сказали, що всім українцям треба бути готовим до віключень світла, води й тепла.


У Мінреінтеграції розповідали, як підготуватися до відключення води й газу. Тут також про те, як зберегти заряд смартфона в разі відсутності електроенергії і що робити, якщо вдома вимкнули електрику.


З 7 жовтня в Києві почався опалювальний сезон для закладів соціальної сфери: лікарень, шкіл, дитсадків. А з 20 жовтня вирішили підключати до тепла й житловий сектор.

Напередодні початку масованих атак по сфері енергетики ми також говорили з заступником голови КМДА Петром Пантелеєвим про підготовку до опалювального сезону в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі