Перші екземпляри уніфікованої жіночої військової форми й амуніції від проєкту Arm Women Now представлять 21 грудня в Києві, повідомляє Київрада.

Форму для військовослужбовиць розробили в такий спосіб, щоби жінки з будь-яким типом фігури відчували себе комфортно.

Понад 1500 комплектів піксельної форми уже передали українським захисницям. Комплекти також передадуть жінкам, які служать у лавах 112-ї окремої бригади територіальної оборони міста Києва.

Створення форми тривало декілька місяців, розповідає депутатка Київради й ініціаторка проєкту Ірина Никорак. Також урахували рекомендації ЗСУ й дівчат із передової.


Коли

21 грудня, 10:00

Де

«Освіторія хаб»,

вулиця Князів Острозьких, 2

Реєстрація

050 680 4507 або

[email protected]


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У лавах ЗСУ служить 37 тисяч жінок, і вже понад тисяча з них стали командирками. Наприкінці травня артилерійський підрозділ ЗСУ уперше очолила жінка – Любов Плаксюк родом із містечка Баранівка на Житомирщині. Раніше вона працювала вчителькою історії, але у 2016 році вступила до лав ЗСУ. Жінка пройшла шлях від радіотелефоністки до командирки відділення управління.

Кількість жінок-військових в Україні зросла у 15 разів за десять років із 2008-го. У жовтні 2018-го набув чинності закон про рівні права жінок і чоловіків під час служби в ЗСУ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Київрада