Печерський районний суд міста Києва наклав арешти на готелі мережі Premier, а також на приміщення двох ТРЦ, які фактично належать росіянам, повідомляє Держбюро розслідувань.

У ДБР встановили, що номінальні бенефіціарні власники цих об’єктів безпосередньо пов’язані із громадянами РФ, зокрема, високопосадовцями та депутатами російської держдуми.

Арешт наклали на готелі Premier Palace, «Русь», «Либідь» та «Славутич» у Києві, на готель «Дністер» у Львові, на готелі Premier в Одесі й Олександрії, а також на приміщення ТВК «Метроград» і ТРЦ «Метрополіс». Крім того, арештували корпоративні права й акції цих товариств.

Фото: Premier Palace Hotel

ДБР перевіряє причетність власників об’єктів до діяльності злочинної організації, яка, зокрема, протиправно заволоділа частиною енергетичної критичної інфраструктури (обленерго) й іншими бізнесами в Україні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні 2022-го Соломʼянський райсуд міста Києва наклав арешт на частину ТРЦ «Мармелад», власниками якого є члени уряду Росії. Також арештували заклад громадського харчування, земельні ділянки й багатофункціональний розважально-оздоровчий комплекс, які через офшорні компанії й підконтрольних осіб належать російському бізнесменові. За даними ЗМІ, ішлося про російського бізнесмена Олександра Орлова, який володіє Bulldozer Group (куди належали київські заклади Fish Fetish, Virgin Izakaya Bar, Queen Kyiv).


ТРЦ Ocean Plaza, який може належати російським бізнесменам, передали в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Агентство отримало арештовані корпоративні права підприємства на понад 350 мільйонів гривень.


Мережа ресторанів Tarantino Family з 1 жовтня 2022-го перейшла під контроль німецького бізнесмена й співвласника крафтових пивзаводів Флоріана Болена. У Нацполіції, не називаючи назву мережі, повідомляли, що її співвласники виводили кошти на рахунки російської керівної компанії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі