В Україні арештували заклад громадського харчування, земельні ділянки та багатофункціональний розважально-оздоровчий комплекс із закладом громадського харчування, які через офшорні компанії та підконтрольних осіб належать російському бізнесмену, повідомляє Бюро економічної безпеки.

Вартість нерухомості в різних містах України складає більше 400 мільйонів гривень. Бізнесмен намагався уникнути можливих санкцій та вилучення прав власності і планував фіктивно вивести зі своєї власності зазначені активи, кажуть у БЕБ.

За даними «Економічної правди», йдеться про російського бізнесмена Олександра Орлова, який володіє Bulldozer Group (куди належали київські заклади Fish Fetish, Virgin Izakaya Bar, Queen Kyiv).

Водночас у коментарі виданню Forbes бізнесмен зазначає, що не володіє в Україні жодним активом, а його компанія лише управляла ресторанами, власниками яких були інші люди. Це підтверджує Світлана Готочкіна, яка володіє рестораном Fish Fetish: «Вони були управляючою компанією, я їх найняла, а інвестором була особисто я».

У березні 2022 року українські власники закладів Bulldozer заявили, що розривають відносини з російською компанією. Рішення про це ухвалили всі засновники ресторанів, що входили в мережу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Bulldozer Group заснував у 2001 році російський ресторатор Олександр Орлов. До неї входять близько 100 ресторанів у Росії, Казахстані, Узбекистані, ОАЕ, Гонконзі, США.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі