До кінця грудня 2022 року в Київській міській електричці введуть функцію оплати транспортною чи банківською карткою й за допомогою NFC, повідомляє «Укрзалізниця».

Це означає, що розрахуватися можна буде, приклавши картку, смартфон або годинник до турнікета на станції.

Перевізник разом із міською владою зараз працюють над тим, щоб інтегрувати систему оплати проїзду із загальною транспортною системою Києва.

Наразі купити квиток на Київську міську електричку можна в чат-ботах «Укрзалізниці» у Viber, Telegram, Facebook Messenger чи Apple Messages, на деяких станціях у касирів або в потягах у контролерів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Курсування міської електрички в Києві після початку повномасштабної війни відновили в березні під управлінням «Укрзалізниці» (замість «Київпастрансу»). На маршруті додали зупинки, які до початку повномасштабного вторгнення РФ не функціонували. Загалом на маршруті електричка робить 20 зупинок. Міська електричка, на відміну від решти наземного транспорту Київа, не зупиняється під час повітряних тривог.

«Укрзалізниця» за цей час також повністю оновила всі потяги міської електрички, запустила онлайн-портал для пасажирів Kyiv City Express та відремонтувала станцію «Видубичі».


Вісім станцій міської електрички перейменують, щоб полегшити навігацію й позбавитися деяких назв радянських часів. Як саме зміняться назви, читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі