Вісім станцій міської електрички перейменують, щоб полегшити навігацію й позбавитися деяких назв радянських часів, повідомляє Kyiv City Express

Змінити назви станції хочуть до кінця 2022 року. Саме тоді планують завершити косметичний ремонт, «щоб змінювалася не лише форма, але й суть».

«Рубежівський» перейменують на «парк Нивки»

Стара назва походить від Рубежівської колонії для неповнолітніх, яку перевезли до Києва в 1884 році, а закрили сто років тому.

«Нова назва – це про реальне географічне розташування станції і стимул подорожувати до парку», – зазначають у Kyiv City Express.

«проспект Бандери» замість «Зеніту»

Нова назва тепер вказує на реальне географічне розташування, а також позбавляє асоціацій з радянським фотоапаратом і пітерським футбольним клубом «Зеніт», розповідають залізничники.

«Стара назва від сусідства з Куренівським аеродромом у 1911–1914 роках – актуальності давно не має», – підкреслюють у керівництві міської електрички.

«парк Перемога», а не «Київ-Дніпровський»

За задумом, перейменування на честь прилеглого парку дасть змогу нерегулярному пасажирові міської електрички зрозуміти, де саме розташована станція, «не підглядаючи в карту».

Не «Лівий Берег», а «Березняки»

Зміну назви пояснюють тим, що Березняки – реальна назва найближчого до станції району. «До того ж «Лівий Берег» часто плутають з «Лівобережна». Більше не будуть», – підкреслили в Kyiv City Express.

Крім того, станцію «Київська-Русанівка» скоротили до «Русанівки», «Троєщину» перейменували на «Воскресенку», «Троєщину-2» – на «Райдужний», а центральну станцію назвали «Центральним вокзалом».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Курсування міської електрички в Києві після початку повномасштабної війни відновили в березні під управлінням «Укрзалізниці» (замість «Київпастрансу»). На маршруті додали зупинки, які до початку повномасштабного вторгнення РФ не функціонували. Загалом на маршруті електричка робить 20 зупинок.

«Укрзалізниця» за цей час також повністю оновила всі потяги міської електрички, запустила онлайн-портал для пасажирів Kyiv City Express та відремонтувала станцію «Видубичі».

Вартість проїзду в електричці зараз коштує 15 гривень. Квитки можна купити в чат-боті «Укрзалізниці», на деяких станціях у касирів або в потягах у контролерів. Міська електричка, на відміну від решти наземного транспорту Київа, не зупиняється під час повітряних тривог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Kyiv City Express