«Укрзалізниця» запускає в Києві кільцевий маршрут електрички. Вартість проїзду – 15 гривень.

«Це дасть змогу мешканцям лівого берега від Воскресенки до Лівобережного масиву, Дарниці та Березняків безпечно та швидко дістатися Центрального вокзалу. Крім того, електричка проходитиме Борщагівку, Сирець та на доступній відстані на південь від масиву Оболонь, де рух транспорту наразі ускладнений», – кажуть в «Укрзалізниці».

Перший поїзд із Дарниці вирушатиме в напрямку Видубичів о 06:10, останній рейс – о 18:10. У напрямку Троєщини перша електричка їхатиме з 06:15, а остання о 18:15. Останні рейси в обидвох напрямках прямуватимуть до станції «Святошин».

Повний перелік зупинок: Дарниця, платформа «Лівий Берег» (Березняки), Видубичі, Київ-Деміївський, Протасів Яр, Київ-Пасажирський, Караваєві Дачі, Київ-Волинський, Борщагівка-Технічна, Борщагівка, Святошин, Рубежівський (парк Нивки), Сирець, Вишгородська, Зеніт (просп. Бандери), Почайна, Троєщина-2 (Русанівські сади), Троєщина, Київ-Дніпровський, Лівобережна (біля метро) і повернення до Дарниці.

Швидкість руху поїздів є обмеженою з міркувань безпеки. Однак в «Укрзалізниці» запевняють, що доїхати до Центрального вокзалу з Березняків можна всього за 21 хвилину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Антон Мухін