У разі блекауту проїзд наземного транспорту Києва буде безоплатним, повідомив міський голова Віталій Кличко.

На всі рейси наземного транспорту міста вийдуть автобуси. Автобусні парки вже обладнали запасами пального й автоматичними джерелами енергії – бензиновими й дизельними генераторами. На території парків облаштували пункти обігріву для водіїв.

Рух потягів метрополітену в разі надзвичайної ситуації призупинять, а 45 станцій метро працюватимуть як укриття. «Вхід на станції буде безоплатним, але потрібно мати із собою документ, що посвідчує особу», – додає Кличко.

За словами Кличка, на станціях підземки будуть інтернет-звʼязок, електроенергія для підзарядження, питна вода й санітарні вузли.

«Середня температура на станціях метро становить 12–14 градусів тепла. Тому треба одягати зимовий одяг і додатково мати теплі речі», – зазначив міський голова Києва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Офісі Президента раніше казали, що всім українцям треба бути готовим до відключень світла, води й тепла. А заступник голови міської адміністрації Петро Пантелеєв припускав, що Київ узимку може залишитися без централізованого опалення на кілька днів чи тижнів. У разі надзвичайних ситуацій взимку в Києві планують розгорнути близько 1000 пунктів обігріву для мешканців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна