Поліція оштрафувала водіїв автомобілів, які у вечірній час влаштовували перегони в Києві, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький.

За його словами, штрафи за порушення правил дорожнього руху отримали 13 водіїв, які фігурували в розслідуванні «Української правди». Повний перелік автомобілів та протоколів тут.

Крім того, поліція зупинила та склала постанови проти ще шести порушників правил на Mercedes, BMW та Porsche.

Білощицький пообіцяв, що поліція буде й надалі реагувати на «дрифтерів» у Києві: «Ми вже присікли збори таких «любителів» в декількох місцях. Будемо пильнувати ще», – зазначив він.

«Звісно, залишається багато неврегульованих питань… І саме поняття дріфтингу і форсажу у місті, і рівня шуму, який видають такі автівки (здебільшого з прямотоками), і штрафні бали за повторювані численні правопорушення, і багато іншого, що ще потрібно врегулювати на законодавчому рівні», – додав він.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці вересня керівник відділу журналістських розслідувань «Української правди» Михайло Ткач опублікував відео, як на вулицях Києва влаштовують перегони на гучних авто, у яких відсутні шумопоглиначі. На час воєнного стану в Києві заборонено пересуватися в транспорті, що не має глушників.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: поліція