Керівник відділу журналістських розслідувань «Української правди» Михайло Ткач опублікував відео, як на вулицях Києва влаштовують перегони на гучних авто, у яких відсутні шумопоглиначі.

На відео видно кілька стритресерів. Вони зустрілися біля КНУ ім. Шевченка. Під час їзди їхні автомобілі видають різкі й гучні вихлопні звуки. 

«Наразі немає офіційної статистики стосовно українців, які внаслідок російської агресії живуть з посттравматичним синдромом. Але, очевидно, що може йтися навіть не про десятки тисяч. І саме тому гуркіт моторів автівок любителів вуличних перегонів у столиці країни, що живе в умовах війни, виглядає зухвало і щонайменше не доречно», – йдеться в описі відео.

Протягом серпня-вересня Ткач досліджував де відбуваються вуличні гонки, хто їх влаштовує й чому це не зупинять. 


Київрада заборонила рух столицею транспортних засобів, у конструкції яких є система випуску відпрацьованих газів з прямотоком й інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до скасування режиму воєнного стану на всій території України.

Якщо є переобладнання, яке порушує розділ 31 ПДР, такий транспортний засіб може вилучити поліція на спецмайданчик, повідомили в Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: скриншот із відео «Української правди»