Київська міська рада заборонила на час воєнного стану пересуватися в транспорті, що не має глушників або інших шумопоглиначів у вихлопній системі.

«В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку. За це має бути відповідальність», – наголосив міський голова Віталій Кличко.

Також Київрада заборонила на час війни продавати й запускати в місті феєрверки, попри те, що ця заборона діє в Києві з 2019 року. Тоді феєрверки та салюти заборонили до кінця війни на Донбасі.

Міський голова Києва Віталій Кличко пояснив це так: «Кілька років тому було вже рішення про заборону феєрверків, але бачимо, що не всі поводяться адекватно».

Це рішення міської ради забороняє реалізацію та використання піротехніки на час воєнного стану та 30 днів після його скасування чи припинення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 17 червня в Києві посилили контроль над дотриманням режиму тиші, заборонили використовувати піротехнічні вироби, гучно співати й транслювати музику за допомогою спецапаратури, а також користуватися гучномовцями.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі