У оранжереї на ВДНГ з 17 жовтня починають утеплювальні роботи.

Через це локація буде зачинена протягом 15 днів (тільки у будні дні): з 17 до 21 жовтня, з 24 до 28 жовтня, з 31 жовтня до 4 листопада.

Графік роботи оранжереї

Щосуботи з 11:00 до 20:00 та щонеділі з 12:00 до 20:00.

Вартість входу: 80 грн (лише безготівковий розрахунок).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Скляна оранжерея ВДНГ розташована справа від центрального входу, серед садів. Це одна з перших споруд, яку збудували на території «Експоцентру» (у 1958 році).

У оранжереї вирощують екзотичні рослини (фейхоа, мандарини, пальми, лимони). Будівля обросла плющем і виноградною лозою, вона має три зали, які, зокрема, використовують для зйомок фільмів і проведення заходів.

У 2021 році почали реконструкцію оранжереї, де не працювала система опалення. У межах робіт планували створити нову систему опалення, утеплити скління (для зниження втрати тепла), відновити каналізацію та створити вбиральні для відвідувачів. Вартість проєкту реконструкції оцінили в 2,5 мільйона гривень. Гроші збирали на краудфандинговій платформі, але зібрали лише 6% від необхідної суми.

У серпні 2021 року частину робіт завершили, і оранжерею відкрили для відвідування. У вересні 2021 року продовжили реконструкцію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: @anna_reklinska