Оранжерею на ВДНГ у вересні 2021 року знову закриють для відвідувачів, щоб продовжити реконструкцію.

Оранжерея буде відкрита з 1 по 6 вересня з 10:00 до 20:00, після чого її закриють. У серпні вона ще має працювати два дні: 28 та 30 серпня.

Вартість входу: 40 гривень (лише безготівковий розрахунок).

В оранжереї також можна проводити професійні фотосесії та відеозйомку. Тарифи такі:

  • Без закриття залів – 300 грн/год (можна оплатити на місці)
  • Із закриттям одного залу – 600 грн/год (за попереднім записом)
  • Із закриттям двох залів – 1100 грн/год (за попереднім записом)
  • Із закриттям трьох залів – 1600 грн/год (за попереднім записом)

Проводити фотосесії із закриттям залів можна лише поза графіком роботи оранжереї.


Скляна оранжерея ВДНГ розташована справа від центрального входу, серед садів. Це одна з перших споруд, яку збудували на території «Експоцентру» (у 1958 році).

У оранжереї вирощують екзотичні рослини (фейхоа, мандарини, пальми, лимони). Будівля обросла плющем і виноградною лозою, вона має три зали, які, зокрема, використовують для зйомок фільмів і проведення заходів.

У 2021 році почали реконструкцію оранжереї, де не працювала система опалення. У межах робіт планували створити нову систему опалення, утеплити скління (для зниження втрати тепла), відновити каналізацію та створити вбиральні для відвідувачів. Вартість проєкту реконструкції оцінили в 2,5 мільйона гривень. Гроші збирали на краудфандинговій платформі, але зібрали лише 6% від необхідної суми.

У серпні частину робіт завершили, і оранжерею відкрили для відвідування в форматі pre-opening. Одночасно у приміщенні може перебувати до 10 осіб (це потрібно задля безпеки рослин). 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото і обкладинка: ВДНГ