На ВДНГ проводять реконструкцію оранжереї, повідомив генеральний директор «Експоцентру» Євген Мушкін.

Вартість проєкту – 2,5 мільйона гривень. «Експоцентр» збирає кошти на його реалізацію. Наразі зібрали 110 455 гривень. Долучитися можна тут.

У межах проєкту реконструкції за 2021 рік в оранжереї планують зробити ремонт будівлі, замінити вікна, створити нову систему опалення, утеплити скління (для зниження втрати тепла), відновити каналізацію та створити вбиральні для відвідувачів. 


Скляна оранжерея розташована справа від центрального входу на ВДНГ, серед садів. Це одна з перших споруд, яку збудували на території «Експоцентру» (у 1958 році). За планом це мав бути павільйон квітникарства.

Наразі будівля оранжереї обросла плющем і виноградною лозою, вона має три зали, які, зокрема, використовують для зйомок фільмів і проведення заходів. Іноді там влаштовують планові екскурсії влітку.

В оранжереї вирощують екзотичні рослини (фейхоа, мандарини, пальми, лимони). Реконструкцію проводять насамперед для їх збереження. В оранжереї вже демонтували стару «діряву» систему опалення, зрізавши 10 тонн іржавих труб. Їх здадуть на лом, щоб частково компенсувати витрати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ВДНГ