У центрі Києва, біля корпусу Національного транспортного університету, знесли памятник російському поету Олександру Пушкіну, повідомив активіст Олег Слабоспицький.

За його словами, демонтаж присвятили лейтенанту ЗСУ, активісту та викладачу корейської мови в КНУ імені Тараса Шевченка Денису Антипову з позивним «Бук», який загинув у травні 2022 року в бою з російськими окупантами.

У Києві залишаються вісім обєктів на честь Пушкіна. Це пам’ятник на проспекті Перемоги, меморіальна дошка на вулиці Михайла Грушевського, бюсти на станції метро «Університет» і на фасаді будівлі на вулиці Костянтинівській. Також є пам’ятники російському поету на території Музею побуту (вулиця Кудрявська) і гімназії №3; бюст у Національній бібліотеці імені Вернадського й зображення на арці перед входом до Національної бібліотеки для дітей.


Наприкінці вересня в Києві запустили флешмоб за демонтаж памʼятників росіянам під назвою «Знеси мене повністю».


Київрада ще в травні 2022 року підтримала рішення про демонтаж майже 50 памʼятників і памʼятних знаків. Серед них були памʼятники Миколі Щорсу на бульварі Шевченка й Пушкіну на проспекті Перемоги.

Ще до ухвалення цього рішення в місті знесли скульптуру робочих під Аркою дружби народів, яка тепер називається Аркою свободи українського народу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі