У Києві поки не будуть погодинно відключати електроенергію, повідомляють у КМДА.

У місті стабілізували ситуацію з електропостачанням і поки не планують застосовувати аварійні відключення електроенергії. Наразі аварійно-рятувальні служби працюють цілодобово в посиленому режимі.

Якщо виникне потреба в збалансуванні електросистеми, застосують графік аварійних відключень, але лише за розпорядженням головного диспетчера «Укренерго».

Електроенергію не вимикатимуть на об’єктах критичної інфраструктури, зокрема в медичних закладах, підприємствах життєзабезпечення міста.

Це підтвердив і мер Києва Віталій Кличко в ефірі телемарафону: «Учора були деякі тимчасові відключення через пошкодження системи електропоставок. На сьогоднішні згідно з моєю інформацією ми вже стабілізували ситуацію, і на сьогодні жодних відключень уже не буде».

UPD станом на 17:00.  «Укренерго» заявляє, що ввечері в Києві все-таки можуть вимкнути світло, хоча вдень вдалося обійтися без обмежень споживачів у Києві й центральних областях.

«Введення таких заходів пов’язано з необхідністю розвантажити енергетичну інфраструктуру для швидкого проведення відновлювальних робіт», – сказали в компанії.


Під час ракетної атаки 10 жовтня росіяни наносили удари по енергетичній інфраструктурі України. Під приціл потрапили енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра й Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини, увесь південь. Українців попередили, що потрібно бути готовими до віялових відключень електроенергії.


Через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури у Києві та Київській області сформувався дефіцит енергопотужності. Для того, щоб збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, НЕК Укренерго із 10 жовтня запровадила графіки аварійного відключення електропостачання. У нього потрапили як підприємства, так і житлові будинки.


Для балансування енергосистеми в Києві запровадили графіки погодинних відключень електроенергії. Очікується, що тривалість відключень не перевищуватиме чотирьох годин.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі