Під час реконструкції площі Перемоги у Вінниці передбачать місце памʼяті для вшанування жертв російського ракетного удару, що стався там 14 липня, повідомляє міська рада.

Після обстрілу в містян змінилося сприйняття публічного простору між Будинком офіцерів і Будинком побуту та з’явився запит на вшанування пам’яті, зазначив головний архітектор міста Євген Совінський. Через це вирішили внести зміни в проєкт реконструкції площі Перемоги.

Концепцію реконструкції площі Перемоги у Вінниці розробила київська студія ланшафтної архітектури Kotsiuba. Цю концепцію визнали найкращою під час архітектурного конкурсу у 2019 році. У міськраді очікують, що саме фахівці цієї студії інтегрують у проєкт нове бачення.

Візуалізації концепції реконструкції простору біля Будинку офіцерів у Вінниці

Агенція просторового розвитку міської ради в процесі розроблення проєкту запропонувала залучити польські практики створення місць пам’яті.

Для обговорення цього питання залучать рідних жертв російського теракту 14 липня.

Робоча група при обладміністрації, до якої ввійшли представники власників споруд, обласні й міські чиновники, також вивчає шляхи реставрації та пристосування Будинку офіцерів і реконструкцію Будинку побуту «Ювілейний» на площі Перемоги, які постраждали через ракетний удар.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Російські війська 14 липня завдали ракетного удару по Вінниці. Три ракети поцілили в площу Перемоги. Через це були пошкоджені Будинок офіцерів, Будинок побута й розташовані неподалік житлові будинки. За останніми даними, внаслідок удару загинуло 28 людей, кілька сотень отримали поранення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі