Київські студія ландшафтної архітектури Kotsiuba та архітектурна студія Shovk виграли у національному конкурсі «Публічний простір між Будинком офіцерів та будинком побуту «Ювілейний» у Вінниці.

Переможці конкурсу мають право на подальше проєктування площі, розповіли The Village Україна в студії Kotsiuba.

Площа Перемоги у Вінниці

«Колись майдан Перемоги проєктували як площу, місце об’єднання мешканців району Замостя. Зараз від площі лишилася тільки назва. Так, вона приймає близько 20 тисяч людей на день, проте ці люди пробігають повз», – розповідають у Kotsiuba.

Згідно з проєктом, майдан Перемоги разом з територіями за перехрестям об’єднають цілісним мостінням. Між будинками офіцерів та побуту буде чітко окреслене коло площі, а всередині неї – невеликий затишний зелений «острів».

На площі спроєктують майданчик для дітей біля літака, для підлітків – альтернативний простір із скейтпарком та освітленням-злітною смугою, для відвідувачів концертів у Будинку офіцерів – комфортні зони очікування, для малих компаній та закоханих пар – потаємний острів на площі. Крім того, спроєктують площу та павільйон для проведення подій, а для туристів – інфопоінт з кафе.


Конкурс відбувся в два тури за участі 24 команд з десяти міст України. В другий тур пройшли три команди для розробки конкурсних проєктів.

Візуалізації: Kotsiuba, Shovk