Росіяни 14 липня завдали ракетного удару по Вінниці, повідомляє Національна поліція. UPD: 26 людей загинули, серед них троє дітей. Більше 200 людей звернулися за медичною допомогою.

UPD. Кількість загиблих зросла до 27 людей. Через важкі опіки та поранення помер лікар Павло Ковальчук.

За даними поліції, три російські ракети поцілили в будівлю з офісами. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

Станом на 11:30 було відомо про шістьох поранених і двох загиблих, серед який дитина.

UPD. З даними ДСНС, вісім людей загинуло та вісім постраждало. Згоріло 25 автомобілів. Влучання сталося о 10:50 на паркувальний майданчик поблизу дев’ятиповерхового Будинку побуту «Ювілейний».

UPD на 12:10: За даними Нацполіції поранення отримали 30 людей.

UPD на 12:15. У ДСНС повідомили про 12 загиблих і 25 поранених.

UPD на 13:30. Відомо про 17 загиблих у Вінниці, серед яких двоє дітей, повідомляє Офіс генпрокурора. Пошукові роботи тривають.

UPD на 14:00. Уже відомо про 20 загиблих через ракетний удар по місту, серед них троє дітей, 90 людей звернулися про допомогу до медичних закладів, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

UPD на 19:40. Рятувальники ДСНС виявили тіла 23 загиблих, серед яких троє дітей. За допомогою до лікарів звернулися 115 людей, 64 особи госпіталізували. Триває пошук ще 42 людей, які не виходять на звʼязок.

UPD на 21:00. У розшуку залишається 29 людей, зниклих безвісти. За медичною допомогою звернулися 117 людей, 71 людину госпіталізували, повідомляє Вінницька міська рада.

UPD на 9:00 15 липня. Тіла 13 людей ще не ідентифіковані, серед них двоє дітей, повідомив голова ОВА Сергій Борзов. 18 людей зникли безвісти. У лікарнях перебувають 73 постраждалих. 15 липня оголосили Днем жалоби у Вінниці.

UPD на 12:00 15 липня. Кількість госпіталізованих зросла до 82 людей, повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов. Загалом за медичною допомогою звернулися 183 людини. Аварійні роботи тривають.

UPD на 10:30 16 липня. Кількість загиблих внаслідок ракетного удару зросла до 24. Одна з поранених померла в лікарні через опіки. Наразі 68 постраждалих перебувають на лікуванні, серед них четверо дітей. Четверо людей досі у статусі в зниклих безвісти, повідомив голова ОВА Сергій Борзов.

UPD на 10:30 19 липня. До 25 зросла кількість жертв: у лікарні померла лікар-невролог Наталя Фальштинська, яка приймала пацієнтів у клініці «Нейромед», коли прилетіла ракета. «Без мами залишились троє дітей», – написав голова ОВА Сергій Борзов.

На місці падіння ракет виникла пожежа, вогонь перекинувся на автостоянку. 

По Вінниці ударили крилатими ракетами «Калібр» із підводного човна з акваторії Чорного моря. Дві ракети збили українські військові, уточнили Повітряні сили ЗСУ.

Рух громадського транспорту за центральним мостом змінили, повідомили в міській раді.

Новина оновлюється...

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ДСНС, Нацполіція