Вартість опалення й гарячої води для мешканців Києва взимку 2022–2023 років залишиться незмінною, як порівняти з тарифами минулого року, повідомляє КМДА.

Ціни затвердили з ТОВ «Євро-Реконструкція» – оператором Дарницької ТЕС і постачальником послуг у Дарницькому й Дніпровському районах міста.

«Тобто тарифи як для клієнтів «Євро-Реконструкції», так і комунального підприємства «Київтеплоенерго» протягом цієї зими не зростуть», – уточнюють у Київській міськраді.

Водночас у серпні 2022 року Верховна Рада України затвердила мораторій на підвищення цін на послуги з розподілу природного газу, теплової енергії й постачання гарячої води протягом дії воєнного стану в Україні, а також через шість місяців після його закінчення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зиму 2022–2023 років називають «найскладнішою за всі роки незалежності». Попри це опалювальний сезон обіцяли розпочати вчасно, а тарифи на тепло не планували піднімати. У «Нафтогазі» навіть заявили, що опалювальний сезон розпочнуть пізніше.

Температура повітря в домівках киян під час опалювального сезону може бути +18–19°C, що на один-два градуси нижче за норму (21°C) через можливі удари по газонасосних станціях або дефіцит газу, попереджав мер Києва Віталій Кличко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі