Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту триває, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Зокрема, там збирають великі металоконструкції, що будуть частиною мосту над вулицею Центральна Садова в напрямку вулиці Бальзака. У районі Русанівських садів продовжують укріплювати тунелі майбутньої гілки метро на Троєщину, додав Кличко.

На арочну конструкцію мосту через Дніпро наносять гідроізоляцію, а останні тимчасові опори арочного мосту вивозять. Також продовжуються роботи на вже побудованих з’їздах на Подолі.

Кличко заявив, що Подільсько-Воскресенський міст «на фінальній стадії будівництва».


Подільсько-Воскресенький міст має з’єднати Поділ із Райдужний масивом і Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Кілька разів будівництво намагалися відновити. У 2017 році роботи знову почалися.

Раніше Кличко обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося.

Потім міський голова говорив, що Подільсько-Воскресенський міст відкриють до кінця 2021 року, але також не встигли. Згідно з останніми заявами Кличка, автомобільний рух мостом відкриють «до літа 2022 року».

Загалом обʼєкт складається з арочного моста через Дніпро та компексу розвʼязок (заїздів та зʼїздів), естакад і тунелів, загальною протяжністю понад 10 кілометрів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Віталій Кличко