Програма «єПідтримка» офіційно стартувала 19 грудня після тижня попереднього тестування. Подати заявку та отримати тисячу за вакцинацію зможуть усі, хто має «зелений» сертифікат у «Дії», повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На пілот «єПідтримки» записалося 4,5 мільйони українців. Із них 4,1 мільйони відкрили картки «єПідтримки» та 2,7 мільйони подали заявки на виплату тисячі за вакцинацію у «Дії».

Михайло Федоров також нагадав, що подавати заявки у «Дії» можна відсьогодні і до 29 грудня.

Для цього потрібно оформити віртуальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів програми (Monobank, «ПриватБанк», «Ощадбанк», «А-банк», «Альфа-банк» та «Укргазбанк»). Це можна зробити як онлайн, так і у фізичному відділенні.

Потім треба оновити застосунок «Дія» зайти у розділ «Послуги» та обрати «єПідтримка». Далі вибрати картку для виплати і чекати надходження коштів.


Програма «єПідтримка» стартувала в пілотному режимі 13 грудня. Гроші за вакцинацію могли отримати ті, хто попередньо записався на тестування бета-версії в «Дії».

16 грудня Monobank уже почав зараховувати тисячу за вакцинацію на картки «єПідтримка».

Гроші за вакцинацію можна буде витратити впродовж чотирьох місяців після надходження й лише в певних сферах: придбати абонемент у спортзал, сходити до кінотеатру, театру, музею, на концерт або на мистецьку виставку. Також можна буде купити книги та квитки для мандрівок Україною (залізницею й літаками).

Українці старше 60 років зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Мінцифри