Ізраїль із 23 травня 2021 року відкриває кордони для вакцинованих туристів, пише «Інтерфакс Україна» із посиланням на Міністерство охорони здоров’я та Міністерство туризму Ізраїлю.

Після прибуття перших груп туристів проаналізують рівень захворюваності в країні. Якщо захворюваність на коронавірус знижуватиметься, то уряд Ізраїлю розгляне можливість дозволити в’їзд також й іншим групам людей.

Туристи повинні будуть здати ПЛР-тест перед посадкою в літак, а також ПЛР-тест і серологічний аналіз для підтвердження вакцинації або одужання після прибуття в аеропорт імені Бен-Гуріона.

Якщо Ізраїль домовиться з іншими країнами про визнання свідоцтв про вакцинацію, то вимогу серологічного аналізу скасують.


В Ізраїлі ризик захворіти на коронавірус знизився на 95,8% після щеплення двома дозами Pfizer. Крім цього, щеплення на 98% виявилося ефективним у запобіганні гарячки або проблем із диханням і на 98,9% у запобіганні госпіталізацій і смерті від ускладень вірусу.

Із 21 лютого 2021 року Ізраїль пом’якшив карантин. Зокрема, для людей, які зробили щеплення від COVID-19, буде більше відкритих закладів, ніж для тих, хто ще не вакцинувався.

20 лютого 2021 року Ізраїль відкрив свій міжнародний аеропорт Бен-Гуріон біля Тель-Авіва. Аеропорт прийматиме обмежену кількість пасажирів, не більше 2000 людей на день.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі