Із 21 лютого 2021 року Ізраїль пом’якшує карантин для людей, які зробили щеплення від COVID-19, пише The Times Of Israel.

Зокрема, для вакцинованих від коронавірусу людей відкриють спортзали, басейни, фітнес-клуби, готелі, музеї.

Для всіх людей незалежно від наявності вакцинації почнуть працювати вуличні магазини, торгові центри, ринки, музеї та бібліотеки. Крім цього, відновиться навчання в школах (для учнів 5 і 6 класів).  

Уряд також вирішив відкрити синагоги й інші молитовні будинки з 19 лютого. Але там буде діяти обмеження щодо кількості відвідувачів (10 – у синагозі, 20 – на вулиці).


Таке рішення в Ізраїлі ухвалили на тлі постійного зниження рівня захворюваності, особливо серед груп високого ризику. Це сталося завдяки швидкій вакцинаційній кампанії Ізраїлю, вважає уряд. До квітня 2021 року Ізраїль планує вакцинувати все населення країни.

Станом на січень 2021 року в Ізраїлі вакцинують людей від 40 років, але є винятки: якщо людина має супутні захворювання, живе з родичами похилого віку, які потребують догляду, то вона може отримати щеплення. Також скоро почнуть вакцинувати учнів старших класів, які будуть складати іспити та вступати в університети.

У країні вакцинують приблизно 200 тисяч людей на день, якщо рахувати перше та друге щеплення. За останньою інформацією, щеплення зробили вже 25% населення, а майже 10% отримали обидві дози вакцини. Тут вакцинують здебільшого Pfizer.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі