Ризик захворіти на коронавірус знизився на 95,8% серед людей, які отримали обидві дози вакцини Pfizer, пише Reuters із посиланням на Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю.

Крім цього, щеплення на 98% виявилося ефективним у запобіганні гарячки або проблем із диханням і на 98,9% у запобіганні госпіталізацій і смерті від ускладень вірусу.

До таких висновків прийшло МОЗ країни. Міністрество збирало дані серед усіх вакцинованих двома дозами Pfizer. Станом на 30 січня 2021 року в Ізраїлі близько 1,7 мільйона людей уже отримали другу дозу вакцини.


Станом на січень 2021 року в Ізраїлі вакцинують людей від 40 років, але є винятки: якщо людина має супутні захворювання, живе з родичами похилого віку, які потребують догляду, то вона може отримати щеплення. Також скоро почнуть вакцинувати учнів старших класів, які будуть складати іспити та вступати в університети.

У країні вакцинують приблизно 200 тисяч людей на день, якщо рахувати перше та друге щеплення. За останньою інформацією, щеплення зробили вже 25% населення, а майже 10% отримали обидві дози вакцини. Тут вакцинують здебільшого Pfizer.

Із 21 лютого 2021 року Ізраїль пом’якшує карантин. Зокрема, для людей, які зробили щеплення від COVID-19, буде більше відкритих закладів, ніж для тих, хто ще не вакцинувався.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі