На місці колишнього молочного заводу на вулиці Жилянській у Києві пропонують створити ландшафтний парк. Зараз там занедбаний будмайданчик. Петицію опублікував на сайті петицій до Київради Аркадій Друкер.

«Пропоную створити там ландшафтний парк, бо на сьогодні ця територія – це пустир, а паркан довкола неї, особливо його залізобетонна частина має доволі непрезентабельний вигляд, враховуючи, що зараз це центральна частина міста з оригінальною сучасною архітектурою», – пише автор.

Перший київський молочний завод, збудований у 1930-х роках, знесли в 2009-му, щоб розчистити ділянку для подальшої забудови. Тоді ж Київрада передала ділянку компанії «Стріж-Інвест», пише «Хмарочос».

На цій ділянці забудовник планував звести чотиризірковий готельний комплекс Horizon City.

У 2011 році компанія отримала дозвіл на будівництво, але воно досі не розпочате.

У 2013 році стало відомо, що «Укрсоцбанк» забрав у забудовника ділянки через борги.


 На початку червня в Київраді підтримали петицію про створення парку на місці котловану біля «Олімпійської». До 2005 року там було розташоване трамвайне депо, його перенесли, і на території хотіли побудувати житловий комплекс, однак будівництво заморозили на початковій стадії. Ділянка досі перебуває в приватній власності. 

Занедбаний будмайданчик біля «Олімпійської», де хочуть створити парк / Олександр Мельник

 Створення парку доцільне, адже в 5 хвилинах пішки від ділянки мешкає 7 тисяч жителів і є 30 тисяч робочих місць. У найближчі роки кількість жителів може збільшитися: поблизу збудують нові житлові комплекси на приблизно 3 000 квартир.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі