Комісія Київради з питань містобудування підтримала петицію про створення парку на вулиці Антоновича неподалік станції метро «Олімпійська» – її підписали понад 10 тисяч користувачів.

Орієнтовна площа парку з озером, доріжками та галявинами може скласти 5 га.

«Ділянка у приватній власності, але спроби її забудувати закінчилися невдало. І на місці котловану утворилося озеро. З того часу були декілька спроб знайти нових інвесторів, які теж нічим не завершилися. Місто також може бути покупцем, згідно закону про викуп для суспільних потреб. А суспільна потреба є, бо саме це показує петиція», – коментує депутатка Олеся Пинзеник.

Місто може викупити або обміняти дану ділянку, або ж зробити обмін з доплатою. Для цього планують провести перемовини з власником і отримати його згоду. Також створять робочу групу, яка напрацює механізми викупу.

На сайті Київради стосовно парку опублікували аж дві петиції стосовно парку: 1 та 2.

Створення парку доцільне, адже у 5 хвилинах пішки від ділянки мешкає 7 тисяч жителів і є 30 тисяч робочих місць. У найближчі роки кількість жителів може збільшитись – поблизу збудують нові житлові комплекси на близько 3 000 квартир.

Та нещодавно на ділянці біля «Олімпійської», де може бути парк, почали зрізати дерева


До 2005 року на нині закинутій ділянці було розташоване трамвайне депо. Його перенесли й на вільній території хотіли побудувати житловий комплекс, однак будівництво заморозили на початковій стадії. Зараз там підтоплений котлован, який перетворився на озеро. Територія заросла чагарниками та кущами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО і ОБКЛАДИНКА: Олександр Мельник