На місці колишнього трамвайного депо на розі вулиць Антоновича та Ділової, неподалік станції «Олімпійська», можуть облаштувати парк. На сайті Київради стосовно парку є дві петиції: 1 та 2.

Аналітики ЛУН.Місто провели підрахунки, щоб з'ясувати, чи справді там потрібен парк або сквер. Порахували, скільки людей живе та працює поряд людей, скільки зелених зон навколо та яка температура поверхонь влітку та наскільки погана якість повітря.

«У 5-хвилинах пішки від потенційного парку мешкає 7 тисяч жителів і є 30 тисяч робочих місць. Це майже рівнозначно населенню Вишневого. У 10-хвилинах пішки мешкає 30 тисяч людей, робочих місць 50 тисяч. Це більше ніж Ірпінь та Гостомель разом взяті», – кажуть у проєкті.

У найближчі роки кількість жителів може збільшитись – поблизу збудують нові житлові комплекси на близько 3 000 квартир.


 До 2005 року на нині закинутій ділянці було розташоване трамвайне депо. Його перенесли й на вільній території хотіли побудувати житловий комплекс, однак будівництво заморозили на початковій стадії. Зараз там підтоплений котлован, який перетворився на озеро. Територія заросла чагарниками та кущами

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олександр Мельник