В Україні зафіксували 5710 підтверджених випадків захворювання на коронавірусну хворобу – повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на ранок 20 квітня з усіх випадків в Україні 151 летальний, ще 359 пацієнтів одужали.

За останню добу зафіксували 261 новий випадок. Зараз найбільше випадків виявили у Чернівецькій області − 906 випадків, у місті Києві − 850 випадків, в Івано-Франківській області − 512 випадків, у Тернопільській області − 414 випадків.

Водночас сім областей не подали жодної статистики щодо нових випадків коронавірусу – розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу. Це Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська й Хмельницька області.

Центр громадського здоров’я отримав 454 повідомлення про підозру на коронавірус станом на 20 квітня, загалом із початку поширення захворювання − 17 822 повідомлення про підозру на COVID-19.


3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства й критичну інфраструктуру.

Уряд продовжив карантин і запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць, до 24 квітня.

Що означає режим надзвичайної ситуації й чим відрізняється від надзвичайного стану,  ЧИТАЙТЕ ТУТ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі