Уряд схвалив додаткові обмеження в Україні під час карантину, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, забороняється у громадських місцях перебувати без маски чи респіратора, прогулянки, більше ніж удвох, прогулянки парками (окрім вигулу тварин), відвідування спортмайданчиків та перебування на вулиці без документів.

Згідно з новими обмеженнями, забороняється самовільно залишати місця обсервації – за це загрожує штраф 17 тисяч гривень.

Водночас, якщо динаміка захворюваності почне знижуватися, то в кінці квітня уряд зможе розпочати поступове послаблення карантину.

«Процес буде відбуватись у кілька етапів. Перший – на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить нам уже з початку травня почати рестарт економіки, але це не означатиме послаблення інших карантинних заходів», – сказав Шмигаль.

Не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.


За останніми даними в Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби: загалом в Україні 23 летальних випадки, 19 пацієнтів одужало. У Києві 189 людей мають підтверджений діагноз коронавірусу: 12 одужали, троє померли.