Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Рішення ухвалили під час засідання Кабміну 25 березня.

«Ми продовжимо карантин і запровадимо надзвичайну ситуацію в державі на всій території на 30 днів терміном до 24 квітня 2020 року», – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Засідання Кабінетму міністрів 25 березня, у центрі прем’єр-міністр Денис Шмигаль / Урядовий портал

Якщо вдасться зупинити епідемію раніше – Кабмін «окремо ухвалюватиме рішення», заявив глава уряду.

Режим надзвичайної ситуації це не те саме, що надзвичайний стан. Режим НС запроваджують, коли на території відбуваються стихійні лиха, катастрофи, пожежі чи епідемії.

Протиепідеміологічні заходи у Києві / КМДА

Під час режиму надзвичайної ситуації влада не має права обмежувати конституційні права та свободи людей. Можуть проводити санітарно-епідеміологічні заходи, евакуацію, посилювати охорону правопорядку чи тимчасово зупиняти роботу підприємств.

Раніше режим надзвичайної ситуації ввели окремі області та міста України, зокрема у Києві, Київській, Дніпропетровській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Житомирській, Тернопільській, Черкаській та Донецькій областях. Також режим НС запровадили у Запоріжжі.


 Станом на ранок 25 березня в Україні офіційно зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Чотири людини, за офіційними даними, померли від вірусу. 

 У світі офіційно зареєстрували 423 121 випадок інфікування коронавірусом. Також зафіксували 18 919 смертей та 108 619 випадків, коли пацієнти одужали.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС

 11 березня уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

 Метро у Києві припинило роботу 17 березня. З 23 березня в Києві ЗАБОРОНИЛИ рух громадського транспорту, перевозять тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.