В Україні 6 квітня склали 192 протоколи за порушення посиленого карантину, повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Найбільшу кількість порушень зафіксували у Києві, Львівській, Одеській та Дніпропетровській областях − протоколи складали переважно за відвідування парків та скверів та порушення умов самоізоляції. Також є перші адмінпротоколи за появу в громадських місцях без масок.

Під час дії посиленого карантину до патрулювання залучені близько 22 тисяч правоохоронців, 7 тисяч із них працюють у парках і скверах.

«Це піші і автомобільні наряди, це несення служби на перевірочних пунктах, охорона лікувальних закладів та місць обсервації. Поліцейські продовжують проводити превентивну роботу та роз’яснюють громадянам норми постанови Кабінету міністрів України щодо нових обмежувальних заходів на період карантину», − пояснив Фацевич.

Він додав, що поліція контролюватиме дотримання карантинних обмежень біля культових споруд.

«Наряди будуть наближені до церков. Ми уже провели бесіди із представниками різних конфесій і роз’яснили необхідність проведення богослужінь в онлайн-режимі. Разом із тим, стежитимемо, аби віряни не порушували норму щодо можливості збору в одному місці до 10 осіб і дотримувалися при цьому безпечної дистанції», − додав представник Нацполіції.

За порушення карантину передбачений штраф від 17 до 34 тисяч гривень.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ, ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна