Україна з 17 березня повністю обмежить пасажирське авіасполучення через пандемію коронавірусу, повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

За словами Разумкова, йдеться лише про обмеження пасажирського авіасполучення.

«Якщо ми говоримо для суходолу та морського, в першу чергу, суходолу, то наші громадяни будуть мати можливість повертатися на територію нашої держави», – сказав голова парламенту в ефірі каналу News One.

Водночас президент Володимир Зеленський, звертаючись до українців, які перебувають за кордоном, сказав, що вони мають три дні на повернення додому.

«Ті, хто вилетів з України чартерними рейсами у туристичну подорож точно повернуться додому згідно розкладу. Щодо інших громадян України – через три доби ми закриваємо регулярне авіасполучення. За цей час ви повинні повернутись додому», – сказав він у своєму відеозверненні до громадян.

Пасажири в аеропорту «Бориспіль» / Анна Бобирєва для The Village Україна

Хто не встигне цього зробити, мають звернутися в українське консульство. Цих громадян повернуть окремими нерегулярними рейсами. 

Усіх, хто повернеться до України протягом цих 3 днів, проходитимуть медичну перевірку. Їх відправлять на обсервацію, якщо запідозрять коронавірус.


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


 В Україні підтвердили три випадки зараження коронавірусом: 13 березня 71-річна жінка у Житомирській області померла, ще двоє хворих − у Чернівецькій області.

 Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

За останніми даними у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія. Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу.