Україна з 15 березня на два тижні закриє кордони для іноземних громадян, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу в Києві.

Це стосуватиметься усіх іноземних громадян, без винятку, каже Данілов. Усі пункти пропуску, які працюватимуть, забезпечать тестами на коронавірус.

«Усі громадяни України, які перебувають зараз за кордоном, будуть мати змогу повернутися в країну. Але [ті, хто повертається] з країн, де сьогодні вирує коронавірус, будуть проходити процедури обсервації», − сказав Данілов.

 Здається, у мене коронавірус. Що робити?  читайте у матеріалі The Village Україна.

МЗС зобов'язали попередити всі установи та країни про рішення закрити кордони.

Працівник Держприкордонслужби на одному з пропускних пунктів у лютому 2019 року / ДПСУ

Через два тижні на засіданні РНБО ухвалять рішення про подальші заходи безпеки, «залежно від того, як буде розвиватися ситуація».

Також громадян України просять обмежити поїздки закордон.


ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ − читайте у статті The Village Україна та на сайті від МОЗ.


 Офіційно в Україні підтверджено три випадки зараження коронавірусом: одна людина у Житомирській області, двоє інших  − у Чернівецькій.

В Україні уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН В УКРАЇНІ НА ТРИ ТИЖНІ у зв’язку з поширенням коронавірусу, а КМДА − з 12 березня до кінця місяця.

За останніми даними у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія. Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі