Жодних вимог від ЮНЕСКО про припинення робіт зі зведення вело-пішохідного мосту через Володимирський узвіз КМДА не отримувала. Про це мер Києва Віталій Кличко розповів у ефірі телеканалу «Київ».

«Днями в деяких ЗМІ з’явилася інформація, що ЮНЕСКО виступає проти будівництва пішохідно-велосипедного мосту, який повинен стати туристичною перлиною Києва. Я хочу вас запевнити: будівельні роботи зі зведення цього мосту через Володимирський узвіз повністю відповідають чинному законодавству. Наразі роботи тривають і жодних вимог від ЮНЕСКО про припинення робіт міська адміністрація не отримувала», – коменту Кличко. 

Будівництво вело-пішохідного мосту над Володимирським узвозом, березень 2019 

Будівництво моста проводиться поза межами буферної зони об’єкту всесвітньої спадщини Софії Київської, яку охороняє ЮНЕСКО, запевняє Кличко. 

КМДА звернулася до Експертної Ради Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць. У їх висновку йдеться, що будівництво мосту не зашкодить заповідному об'єкту, йдеться у повідомленні.  


20 березня видання Liga.net опублікувало лист Міністерства культури до КМДА, датований 11 лютого. У зверненні міністерство передає реакцію ЮНЕСКО та рекомендує припинити будівництво моста до з’ясування розбіжностей.

У КМДА відповіли на інформацію стосовно заборони будівництва і запевнили, що будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз повністю відповідають чинному законодавству.

Фото: Андрій Баштовий/The Village Україна